Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος ευρωαγορών - futures Wall

Μετά το διορθωτικό πρωινό άνοιγμα, οι ευρωαγορές ανακάμπτουν ελαφρώς και τα futures της Wall Street κινούνται ανοδικά, εν μέσω σημαντικών ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μετά το διορθωτικό πρωινό άνοιγμα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, χάρη στους τομείς ενέργειας και εμπορευμάτων που υπερκαλύπτουν τις τραπεζικές πιέσεις.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street, εν μέσω σημαντικών ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον τροφοδοτεί η κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, με την προσφορά της Roche Holding για την υπόλοιπη Genentech και την εξαγορά τμήματος της Primary Health Care από τη Sanofi-Aventis.

Αρχικά, κατόπιν έντονων κερδών στις ασιατικές συναλλαγές, ο τραπεζικός κλάδος κινήθηκε ανοδικά, ύστερα από τα αποτελέσματα της Citigroup και τις φήμες για επένδυση κρατικού επενδυτικού ταμείου της Κίνας στην HSBC.

Στη συνέχεια της πρωινής συνεδρίασης, ωστόσο, επικράτησαν πιέσεις εξαιτίας του περιορισμένου ενδιαφέροντος για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της HBOS. Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 1,2% και η Societe Generale 1,8%.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές διαμορφώθηκαν στην πρωινή συνεδρίαση σε ελαφρώς διορθωτικά επίπεδα, ενώ το μεσημέρι ανακάμπτουν και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,04% στις 5.379 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,38% στις 4.406 μονάδες και ο CAC 0,52% στις 4.321 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Νέας Υόρκης. Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Apple, Bank of America, Texas Instruments, Merck και Schering.

Επίσης, θα δημοσιοποιηθεί ο σύνθετος οικονομικός δείκτης leading indicator Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v