Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ευρωαγορές… διά χειρός JP Morgan

Η ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών β΄ τριμήνου πολύ καλύτερων από τα αναμενόμενα από την JP Morgan ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε ράλι τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και υψηλότερα τα futures της Wall.

Η ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών β΄ τριμήνου πολύ καλύτερων από τα αναμενόμενα από την JP Morgan ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε ράλι τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και υψηλότερα τα futures της Wall.

Παρά την πτώση κατά 53% των κερδών του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου των ΗΠΑ, από πλευράς κεφαλαιοποίησης, το γεγονός ότι κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς, σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον για τις τράπεζες, φαίνεται να βοηθά στην επιστροφή της επενδυτικής αισιοδοξίας. Η μετοχή του ομίλου κινείται κατά 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ως αποτέλεσμα η JP Morgan βοηθά να συνεχιστεί το πραγματικό «ξέσπασμα» ανόδου για τραπεζικούς τίτλους, με τις μετοχές των UBS (6,6%) και Royal Bank of Scotland (5,9%) να διαμορφώνονται σε υψηλό μίας εβδομάδας. Ανάλογη εικόνα και για την BNP Paribas (4,1%).

Σημαντική άνοδος της τάξης του 3,3% για τη Ryanair, ενώ πλησίον του 4% ενισχύεται η Daimler, με δεδομένη τη σημαντική υποχώρηση του «μαύρου χρυσού» και ως εκ τούτου του ενεργειακού κόστους για αερομεταφορείς και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Άνοδος 0,9% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ πλησίον του 2,4% ενισχύεται ο DJ Stoxx 600.

Σε απόλυτο ράλι ο DAX 30 με κέρδη 2,01% στις 6.279 μονάδες, με τον CAC 40 να ακολουθεί κατά πόδας, καθώς σημειώνει άνοδο 2,33% στις 4.208 μονάδες, ενώ πλησίον του 1,96% ενισχύεται ο FTSE 100, στις 5.251 μονάδες.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται και τα futures στη Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο 0,58%, τον S&P 500 να κινείται κατά 0,65% υψηλότερα και τον Nasdaq πλησίον του 0,77%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, στα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας καθώς και στον δείκτη Philadelphia Fed για τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v