Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή τάσεων στις ευρωαγορές

Μόλις 1,5 ώρα «άντεξαν» σε ανοδική τροχιά οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επιστρέφουν σε ρευστοποιήσεις μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και ενεργειακών ομίλων.

Μόλις μιάμιση ώρα «άντεξαν» σε ανοδική τροχιά οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επιστρέφουν σε ρευστοποιήσεις μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και ενεργειακών ομίλων.

Οι αγορές μοιάζουν να τελούν σε κατάσταση «συγκρατημένου πανικού», με την ψυχολογία των επενδυτών να είναι εξαιρετικά εύθραυστη και τις μετοχές να ισορροπούν επικίνδυνα μεταξύ πτώσης και ανόδου, αναλόγως των διαθέσεων.

Η υποχώρηση του «μαύρου χρυσού» χαμηλότερα από τα 140 δολάρια, αν και κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί «ανακούφιση» για την αγορά, δεν φαίνεται να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, όλα υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές πείθονται όλο και περισσότερο πω η κρίση στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στις πιστωτικές αγορές «έχει ακόμη δρόμο», ενώ η από κοινού παρέμβαση Fed και αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για διάσωση των Freddie Mac και Fannie Mae αποτελεί απτή απόδειξη αυτών των φόβων.

Πτώση 0,45% για τον FTSE 100 στις 5.145 μονάδες, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,12% στις 6.070 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,32% στις 4.046 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v