Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωαγορές

Περαιτέρω διεύρυνση των απωλειών καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να υποχωρεί 2,06%, καθώς οι τραπεζικοί τίτλοι δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τους επενδυτές να προχωρούν σε "άτακτη υποχώρηση".

Περαιτέρω διεύρυνση των απωλειών καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τραπεζικοί τίτλοι δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τους επενδυτές να προχωρούν σε "άτακτη υποχώρηση".

Το σχέδιο διάσωσης της Freddie Mac και της Fannie Mae από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δεν κατόρθωσε να μειώσει τις ανησυχίες της αγοράς για το μέλλον του κλάδου, ενώ η ανακοίνωση από τρεις κορυφαίες ιαπωνικές τράπεζες (Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group και Nippon Life Insurance) ότι "διαθέτουν" έκθεση 56 δισ. δολαρίων στη Freddie και στη Fannie δημιουργεί έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου.

Πιέσεις για τις μετοχές της Barclays(-2,7%) και της Societe Generale (-2,5%), μετά και τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση των ADRs τους στην αμερικανική αγορά.

Πτωτική κίνηση για την Allied Irish Banks (-2%), κατόπιν υποβάθμισης της τιμής-στόχου για τη μετοχή από την Credit Suisse.

Σε πτωτική πορεία βρίσκονται και οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, αν και ο "μαύρος χρυσός" παραμένει σταθεροποιημένος σε υψηλά επίπεδα, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από τη Lehman Brothers (σε "neutral" από "overweight").

Πτωτική κίνηση και για τη μετοχή της British Telecom (-3,5%), η οποία καταγράφεται μετά την ανακοίνωση για αναστολή του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, προκειμένου ο όμιλος να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Πτωτικό το ξεκίνημα για τον DAX 30, ο οποίος αποδυναμώνεται 2,06% στις 6.079 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,51% πλησίον των 5.222 μονάδων. Ανάλογη η εικόνα για τον CAC 40, ο οποίος καταγράφει απώλειες 1,49% στις 4.084 μονάδες.

Ισχυρό τραπεζικό χαστούκι δέχτηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall Street. Ο Dow Jones, που στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται ακόμα και πάνω από 100 μονάδες, γύρισε γρήγορα σε αρνητικό έδαφος και παρά την προσπάθεια ανάκαμψης λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης έκλεισε τελικά με απώλειες 0,41%, στις 11.055,19 μονάδες.

Ο Nasdaq, αφού απώλεσε τα αρχικά του κέρδη, κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, κλείνοντας στις 2.212,87 μονάδες με απώλειες 1,17%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 1.228,30 μονάδες, με πτώση 0,90%.

Παρόμοια εικόνα και στην Ασία, όπου ο Nikkei έκλεισε με πτώση 1,96% στις 12.754,56 μονάδες, ενώ η κινεζική αγορά βρέθηκε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, με τον CSI 300 να υποχωρεί 2,9%, ενώ οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite αποδυναμώθηκαν 2,3% και 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v