Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στα εταιρικά μεγέθη οι ευρωαγορές

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση, μίας εξαιρετικά κρίσιμης, εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα να είναι σχετικά θετικό, μετά καιτην ανακοίνωση σχεδίου διάσωσης των Freddie Mac και Fannie Mae.

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση, μίας εξαιρετικά κρίσιμης, εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα να είναι σχετικά θετικό, δεδομένης και της ανακοίνωσης σχεδίου διάσωσης τριών φάσεων των Freddie Mac και Fannie Mae από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Henry Paulson.

Η εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένης της σωρείας ανακοινώσεων οικονομικών μεγεθών β’ τριμήνου από κορυφαίους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς ομίλους.

Σαφώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στις αμερικανικές τράπεζες με την Wells Fargo να ξεκινά τον «χορό» των ανακοινώσεων στις 16/7, ακολουθούμενη από τις JPMorgan Chase, Merrill Lynch και Wells Fargo (17/7), ενώ τις ανακοινώσεις «κλείνει» την Παρασκευή 18/7 η Citigroup.

Τα μεγέθη που θα ανακοινώσουν οι αμερικανικοί χρηματοοικονομικοί όμιλοι και η ύπαρξη τυχόν υψηλών επισφαλειών θα «σπρώξουν» εκ νέου τις αγορές μακριά από τις μετοχικές αγορές.

Σημαντικό, πάντως, μερίδιο του ενδιαφέροντος θα στραφεί και στα αποτελέσματα των eBay (16/7), Google, Nokia, Microsoft, The Coca-Cola Company (17/7), καθώς ενδεχόμενη αρνητική τους πορεία θα επιβεβαιώσει ότι η κρίση δεν εστιάζεται μόνο στον τραπεζικό κλάδο.

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον DAX 30, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,51% στις 6184,65 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,13%, πλησίον των 5327,10 μονάδων, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και ο CAC 40 με κέρδη 0,76% στις 4145,52 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τον Nikkei να σημειώνει απώλειες 0,23%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 ενισχύθηκε κοντά στο 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v