Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση ευρωαγορών μετά την Wall

Υποχωρούν οι ευρωαγορές, ακολουθώντας την πτώση της Wall Street, που ώθησε τον δείκτη S&P σε bear market λόγω ανησυχιών για περαιτέρω προβλήματα κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

 Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πτώση της Wall Street, που ώθησε τον δείκτη Standard & Poor's 500 στην πρώτη bear market από το 2002, λόγω ανησυχιών για τα πλήγματα των απομειώσεων και της οικονομικής επιβράδυνσης στα εταιρικά κέρδη.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, όπου κλιμακώνονται οι φόβοι περαιτέρω απομειώσεων και ζημιών, και σκιαγραφείται πιθανή απειλή προσφυγή των υπηρεσιών στεγαστικής πίστηςς Fannie Mae και Freddie Mac των ΗΠΑ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,58% στις 5.437 μονάδες, ο DAX 0,93% στις 6.326 μονάδες και ο CAC 1,8% στις 4.261 μονάδες.

H BNP διολισθαίνει 2,1%, η Barclays 3,6% και η Dexia 3,4%.

Η Carrefour βυθίζεται 6,5% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης εσόδων 6% στο τρίμηνο, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν.

Η Kingfisher διολισθαίνει 3,4% κατόπιν υποβάθμισης από την Goldman.

Οι νέες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές αλλά και οι ανησυχίες για την εταιρική κερδοφορία συνέθεσαν το σκηνικό των ισχυρότατων πιέσεων στη Wall Street. O Dow Jones έκλεισε με πτώση 2,08%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 2,6% και ο S&P 2,28%.

Εντονη μεταβλητότητα χαρακτήρισε τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, που «ακροβατούσαν» μεταξύ πτώσης και σταθεροποίησης, με αρκετά ισχυρές πιέσεις να ασκούνται στις μετοχές τεχνολογικών ομίλων και έκλεισαν με ανάλογη εικόνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έκλεισε με 0,5%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε οριακά και ο CSI 300 στη Σαγκάη αποδυναμώθηκε ελαφρώς.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v