Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα σε ευρωαγορές, Ασία, futures Wall

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ευρωαγορές κατόπιν των κερδών στην Ασία και τα futures προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street κυρίως χάρη στη "διόρθωση" των τιμών του πετρελαίου.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ευρωαγορές, κατόπιν και των ασιατικών κερδών, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τη διόρθωση των τιμών του πετρελαίου να λειτουργεί ανακουφιστικά για τον επενδυτικό κόσμο.

Ο δείκτης Stoxx 600, που υποχώρησε επί πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, έφερε την Παρασκευή τον φθηνότερο συντελεστή Ρ/Ε από το 2002 (στο 11,1), σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,26% στις 5.426 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 6.312 μονάδες και ο CAC 0,58% στις 4.290 μονάδες.

Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου, που διαπραγματεύεται στα 144 δολάρια, εμπνέει ανάκαμψη στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στις αεροπορικές εταιρίες.

Η BMW ενισχύεται 1,9% και η EasyJet 4,7%. Η Air France - KLM ενισχύεται 0,9% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση της επιβατικής κίνησης 2,6% τον Ιούνιο.

Πιεσμένος παραμένει ο τραπεζικός κλάδος και η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 4,5% μετά την υποβάθμισή της από την Cazenove σε "υποεμφάνιση".

Πιέσεις επικρατούν και στον τίτλο της Alliance & Leicester, η οποία προτίθεται σύμφωνα με δημοσίευμα των "Sunday Times" να περικόψει το μέρισμά της.

Κέρδη αποκομίζει ο κλάδος λιανεμπορίου κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης από την JP Morgan Chase για τη JSainsbury (+3,3%) και την Tesco (+0,4%), που αναφέρει ότι οι μετοχές είναι φθηνές σε σχέση με την εκτιμώμενη κερδοφορία.

Η Fresenius υποχωρεί 2,8% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής APP Pharmaceuticals.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αναρριχήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, με οδηγούς τις τράπεζες, κατόπιν της πρόβλεψης από την China Merchants Bank για μεγαλύτερα κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού παρουσίασε βελτίωση 0,5%, ενώ ο CSI στην Κίνα ενισχύθηκε 4,6%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, κατόπιν της αργίας την Παρασκευή και της ημιαργίας την Πέμπτη.

Θα δημοσιοποιηθεί στην αμερικανική αγορά η έρευνα Conference Board Ιουνίου για την αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v