Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών με "ανάσα" από πετρέλαιο

Σταθεροποιητικά σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές, κατόπιν αισθητά ανοδικού ανοίγματος στον απόηχο των κερδών της Ασίας και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Σταθεροποιητικά σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές, κατόπιν αισθητά ανοδικού ανοίγματος στον απόηχο των κερδών της Ασίας και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Ο δείκτης Stoxx 600, που υποχώρησε επί πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, έφερε την Παρασκευή τον φθηνότερο συντελεστή Ρ/Ε από το 2002 (στο 11,1) σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,14% στις 5.405 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,28% στις 6.289 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,17% στις 4.273 μονάδες.


Κέρδη αποκομίζει ο κλάδος λιανεμπορίου κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της JPMorgan Chase για την JSainsbury και την Tesco, που αναφέρει ότι οι μετοχές είναι φθηνές σε σχέση με την εκτιμώμενη κερδοφορία. Η Sainsbury ενισχύεται 3,3% και η Tesco 0,4%.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Fresenius (-2,8%) μετά την συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής APP Pharmaceuticals.

Πιέσεις επικρατούν στον τίτλο της Alliance & Leicester η οποία προτίθεται σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times να περικόψει το μέρισμά της.

Η κάθετη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, που διαπραγματεύεται στα 143 δολάρια, εμπνέει ανάκαμψη στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αεροπορικές εταιρίες.

Η BMW ενισχύεται 1,9% και η EasyJet 4,7%.

Η Air France-KLM ενισχύεται 0,9% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης επιβατικής κίνησης 2,6% τον Ιούνιο.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αναρριχήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, με «οδηγούς» τις τράπεζες, κατόπιν της πρόβλεψης της China Merchants Bank για υψηλότερα κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,5%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο απεκόμισε κέρδη της τάξης του 1,15%. Δυναμική επιστροφή κατέθεσε η κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να ενισχύεται 4,6%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε την Παρασκευή κλειστό για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v