Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι ευρωαγορές, με στήριξη από την ανάκαμψη πετρελαίου και μετάλλων, τα κέρδη σε ΗΠΑ και Ασία και την κινητικότητα από τον χώρο των deals.

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από την ανάκαμψη πετρελαίου και μετάλλων, τα κέρδη σε ΗΠΑ και Ασία και την κινητικότητα από τον χώρο των deals.

Οι εταιρίες πετρελαίου και μετάλλων επιστρέφουν στο επίκεντρο, κατόπιν της ανάκτησης ανοδικών τάσεων στις τιμές εμπορευμάτων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαφαινόμενη παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διάσωση των υπηρεσιών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac.

Κινητικότητα παρατηρείται στον τραπεζικό κλάδο κατόπιν σειράς συμφωνιών που δημοσιοποιούνται, με κυρίαρχη την πώληση των γερμανικών μονάδων της Citigroup.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 5.433 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,17% στις 6.293 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,14% στις 4.237 μονάδες.

Η HSBC κερδίζει 1,4%, ενώ νωρίτερα η Mizuho Financial ενισχύθηκε 2,7% και η Mitsubishi UFJ Financial 1,3%, στον απόηχο των εξελίξεων σε Fannie Mae και Freddie Mac.

Η Zurich Financial Services κερδίζει 6,9% κατόπιν συμφωνίας εξαγοράς του 50% των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της Banco Sabadell (+1,8%).

Η BP ενισχύεται 1,9% και η Total 1,6%. Η BHP κερδίζει 1,7% και η Rio Tinto 1,6%.

Η Nokia ενισχύεται κατόπιν συμφωνίας της Nokia Siemens Networks για την ανάπτυξη του διεθνούς δικτύου της China Mobile Communications.

Στη Wall Street σημειώθηκε συνεδρίαση-ασανσέρ στην αμερικανική αγορά, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, ενδεικτικό της νευρικότητας των επενδυτών για την κατάσταση των υπηρεσιών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac αλλά και για το νέο άλμα του πετρελαίου στα 141 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,73%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,03% και ο S&P 0,7%.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς το ράλι των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, έπειτα από ανάλογη πορεία αλουμινίου και μολύβδου στο Λονδίνο, στήριξε την ανάκαμψη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,5%, ενώ ο Nikkei κέρδισε 0,11%. Αντιθέτως, στην αγορά της Κίνας ο CSI 300 υποχώρησε 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v