Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών - Αντίδραση futures Wall

Πτώση σε ευρύ κλαδικό φάσμα επικρατεί στις ευρωαγορές, λόγω ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη. Τα futures προοιωνίζονται πάντως ανάκαμψη Wall, εν όψει των καταθέσεων Bernanke - Paulson στο Κογκρέσο.

Πτώση σε ευρύτατο φάσμα επιχειρηματικών κλάδων επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έντονες πιέσεις σε τράπεζες, στο λιανεμπόριο και στις κατασκευαστικές, καθώς επιτείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στα εταιρικά κέρδη.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, σε αντίδραση στην κάθετη διολίσθηση της προηγούμενης συνεδρίασης, που βύθισε τον δείκτη Standard & Poor's 500 σε bear market.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις καταθέσεις του διοικητή της Federal Reserve, κ. Ben S. Bernanke, και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου στις 17:00 ώρα Ελλάδος, σχετικά με τη χρηματοοικονομική κρίση.

Στο επίκεντρο και η τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, που αναμένεται να καταλήξει σε διατήρηση του επιτοκίου της στερλίνας στο 5%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,47% στις 5.448 μονάδες, ο DAX 0,84% στις 6.333 μονάδες και ο CAC 1,59% στις 4.270 μονάδες.

Η Carrefour βυθίζεται 10% με τη μεγαλύτερη πτώση οκτώ ετών, κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης εσόδων 6% στο τρίμηνο, λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν.

Η Kingfisher διολισθαίνει 3,4% κατόπιν υποβάθμισης από την Goldman.

Η Wienerberger AG, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής τούβλων στον κόσμο, διολισθαίνει 18%.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, όπου κλιμακώνονται οι φόβοι περαιτέρω απομειώσεων και ζημιών και σκιαγραφείται πιθανή απειλή για προσφυγή των υπηρεσιών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac των ΗΠΑ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
 
H BNP διολισθαίνει 2,1%, η Barclays 3,6% και η Dexia 3,4%.

Όσον αφορά στην αμερικανική αγορά, εκτός των ομιλιών των δύο κορυφαίων αξιωματούχων, θα ανακοινωθούν από το στατιστικό μέτωπο τα εβδομαδιαία μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v