Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητική εικόνα σε ευρωαγορές και futures Wall

"Γύρισαν" αρνητικά οι ευρωαγορές το μεσημέρι καθώς το πετρέλαιο ενισχύεται και τα futures προοιωνίζονται πτώση στη Wall, εν όψει macro και πιθανών εξελίξεων σε Fannie και Freddie. Πτώση 1,61% για τον DAX.

Κατόπιν σταθεροποίησης στην πρωινή συνεδρίαση, οι ευρωαγορές κινούνται αρνητικά το μεσημέρι ύστερα από έντονη άνοδο των τιμών του πετρελαίου και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street, εν όψει πιθανών εξελίξεων στη Fannie Mae και στη Freddie Mac.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε ενδεχόμενες σημαντικές εξελίξεις στον χρηματοικονομικό κλάδο, εν όψει πιθανής παρέμβασης της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διάσωση των υπηρεσιών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac.

Κινητικότητα προκαλεί στον τραπεζικό κλάδο και σειρά συμφωνίες που ανακοινώθηκαν ή φημολογούνται, με κυρίαρχη την πώληση των επιχειρήσεων της Citigroup στη Γερμανία.

Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή της Credit Agricole (-8,5%), μετά το δημοσίευμα της "Le Monde" ότι επίκειται παραίτηση του επικεφαλής της κ. George Pauget, ο οποίος θεωρείται "υπεύθυνος" για τις επισφάλειες του ομίλου.

Τα πρόσημα διέσωσαν νωρίτερα οι εταιρίες πετρελαίου και μετάλλων, που επιστρέφουν στο επίκεντρο κατόπιν της ανάκτησης ανοδικών τάσεων στις τιμές εμπορευμάτων.

Έχοντας παραμείνει σε θετικά εδάφη στις πρωινές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE υποχωρεί το μεσημέρι 0,2% στις 5.396 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 1,1% στις 6.235 μονάδες και ο CAC 0,91% στις 4.192 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4% με πτώση 1% στην εβδομάδα. Πρόκειται για την έκτη εβδομάδα πτώσης του ευρωπαϊκού δείκτη.

Η HSBC κερδίζει 1,4%, ενώ νωρίτερα η Mizuho Financial ενισχύθηκε 2,7% και η Mitsubishi UFJ Financial 1,3%, στον απόηχο των εξελίξεων στη Fannie Mae και στη Freddie Mac.

Η Zurich Financial Services ενισχύθηκε έως 6,9% κατόπιν συμφωνίας εξαγοράς του 50% των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της Banco Sabadell (+1,8%).

Η BP ενισχύεται 1,9% και η Total 1,6%. Η BHP κερδίζει 1,7% και η Rio Tinto 1,6%.

Η Nokia ενισχύεται κατόπιν συμφωνίας της Nokia Siemens Networks για την ανάπτυξη του διεθνούς δικτύου της China Mobile Communications.

Στη Wall Street οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα σήμερα, εν όψει της ανακοίνωσης σημαντικών στατιστικών μεγεθών.

Θα δημοσιοποιηθούν τα εβδομαδιαία μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης DJ-BTMU για τον οποίο οι αναλυτές φοβούνται ότι διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 28 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v