Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές & Paulson στηρίζουν Ευρώπη-futures Wall

Με στήριξη από πραγματικές ή φημολογούμενες εξαγορές αλλά και με το σχέδιο διάσωσης των Freddie Mac και Fannie Mae, τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures στη Wall κινούνται ανοδικά. Κέρδη 1,28% για DAX.

Με στήριξη από πραγματικές ή από φημολογούμενες εξαγορές αλλά και με το σχέδιο διάσωσης των Freddie Mac και Fannie Mae, τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures στη Wall κινούνται ανοδικά.

Σημαντικό ράλι για τις μετοχές εταιριών που φέρονται υποψήφιες για εξαγορά, με την Alliance & Leicester να ενισχύεται 49%, έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν η ισπανική Santander να "βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις" για την απόκτησή της.

Σε ανάλογη πορεία και η μετοχή της γερμανικής εταιρίας ελαστικών Continental (10%), ύστερα από δημοσίευμα που τη θέλει εξαγοραστικό στόχο ιδιωτικής εταιρίας, και μάλιστα με αντίτιμο που μπορεί να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετοχή της Anheuser-Bush (2,5%), η οποία εξαγοράζεται από τη βελγική InBev (1,1%) προς 52 δισ. δολάρια.

Δυναμική επιστροφή για τις μετοχές των Fannie Mae και Freddie Mac, οι οποίες βρίσκονται διαπραγματεύσιμες και στη γερμανική αγορά, με την άνοδό τους να ξεπερνά το 11%.

Άνοδος 1,5% για τον ευρύτερο δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος αγγίζει τις 274 μονάδες, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και ο DAX 30 με κέρδη 1,28%, στο επίπεδο των 6.231 μονάδων.

Στο 1,89% η ενίσχυση για τον FTSE 100, πλησίον των 5.361 μονάδων, ενώ κατά 1,67% ενισχύεται ο CAC 40 στις 4.169 μονάδες.

"Οι επενδυτές δεν μπορούν να αντισταθούν στις ελκυστικές αποτιμήσεις", σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Peter Javis, αναλυτής ευρωπαϊκών αγορών της F&C Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 200 δισ. δολαρίων.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία και για τη Wall Street δείχνουν αυτήν την ώρα τα futures, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης και της Fed να μην υπάρξει κατάρρευση κανενός χρηματοοικονομικού ομίλου.

Άνοδος 0,90% για Dow Jones, στο 1,15% ενισχύεται ο S&P 500, ενώ πλησίον του 1,18% ψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v