Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εξαγορές "ανεβάζουν" τις ευρωαγορές

Το σχέδιο διάσωσης των Freddie Mac και Fannie Mae σε συνδυασμό τόσο με την εξαγορά της Anheuser-Bush από την InBev αλλά και φήμες για εξαγορά της Continental είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε ράλι τις ευρωαγορές.

Το σχέδιο διάσωσης των Freddie Mac και Fannie Mae, σε συνδυασμό τόσο με την κλεισμένη εξαγορά της Anheuser-Bush από την InBev, αλλά και φήμες για εξαγορά της Continental είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε ράλι τις ευρωαγορές.

Ισχυρά κέρδη για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, όπως αυτές της Barclays (1,6%) και της UBS (1,1%), με σαφή βοήθεια από το σχέδιο του κ. Henry Paulson για τη σωτηρία των δύο κορυφαίων -κρατικοδίαιτων- ομίλων παροχής στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Στα ύψη η μετοχή της Continental (26%), έπειτα από δημοσίευμα των "F.T." ότι θα εξαγοραστεί έναντι ποσού υψηλότερου από 10 δισ. ευρώ ποσού από την ιδιωτική εταιρία Schaeffler Group.

Σε ανάλογη πορεία οι μετοχές της InBev (7,7%) και της Anheuser-Bush (0,40%) -η δεύτερη διαπραγματεύεται και στη γερμανική αγορά-, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η TNT (21%) καθώς φημολογείται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τη FedEx

Κέρδη 1,4% για τον ευρύτερο δείκτη DJ Stoxx 600, πλησίον των 274 μονάδων, ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται ο DAX 30, με κέρδη 1,02% στις 6.219 μονάδες.

Ιδιαίτερα ισχυρή πορεία για την αγορά του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,67% στις 5.349 μονάδες και της αγοράς του Παρισιού, με τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη 1,43% στις 4.159 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v