Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιχτενστάιν: Αποκάλυψη νέου κρυφού λογαριασμού

Στο στόχαστρο των αμερικανικών φορολογικών αρχών εκ νέου η UBS, η οποία κατηγορείται για "παροχή βοήθειας" σε 19.000 Αμερικανούς για φοροδιαφυγή. Νέος "κρυφός" λογαριασμός στο Λιχτενστάιν.

Λιχτενστάιν: Αποκάλυψη νέου κρυφού λογαριασμού
Στο στόχαστρο των αμερικανικών φορολογικών αρχών εκ νέου η UBS, η οποία κατηγορείται για "παροχή βοήθειας" σε 19.000 Αμερικανούς για φοροδιαφυγή. Όπως επισημαίνει η αρμόδια αμερικανική αρχή η UBS, συνεργάστηκε με την LGT Group, προκειμένου να βοηθήσουν πλούσιους πελάτες τους να φοροδιαφύγουν.

Η UBS κατηγορείται ότι βοήθησε 19.000 Αμερικανούς πελάτες της να «κρύψουν» 17,9 δισ. δολάρια από την αρμόδια φορολογική αρχή των ΗΠΑ (IRS).

«Η LGT, χρησιμοποίησε μία «κουλτούρα» μυστικότητας και εξαπάτησης, ενώ η UBS «άνοιξε» χιλιάδες κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία, προκειμένου να βοηθήσει Αμερικανούς πελάτες της να φοροδιαφύγουν», σημειώνεται στο report 114 σελίδων της αρμόδιας επιτροπής.

- Η περίπτωση Frank Lowy

Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος, ο Αυστραλός Frank Lowy, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, είχε φροντίσει να διατηρεί «κρυφό λογαριασμό» σε τράπεζα του Λιχτενστάιν, σύμφωνα με ειδική επιτροπή του αμερικανικού κογκρέσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την εν λόγω επιτροπή, ο Lowy διατηρούσε λογαριασμό ύψους 68 εκατ. δολαρίων στην LGT Group, ποσό το οποίο είχε φροντίσει να «κρύψει» από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Ο Lowy είναι ιδρυτής της Westfield Group, του μεγαλύτερου shopping mall παγκοσμίως και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την αρμόδια αμερικανική επιτροπή, είναι ένας από τους μεγαλύτερους «πελάτες της LGT Group».

Ο 77χρονος Lowy αρνείται όλες τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v