Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών με deals στο επίκεντρο

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, με στήριξη στην ασιατική αναρρίχηση σε υψηλό 4 μηνών και στην κινητικότητα από τον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη στην αναρρίχηση των ασιατικών αγορών σε υψηλό 4 μηνών και στα προηγούμενα εβδομαδιαία κέρδη της Wall Street.

Η συνέχιση της κινητικότητας στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, με την προσφορά της Roche Holding για την υπόλοιπη Genentech και την εξαγορά τμήματος της Primary Health Care από τη Sanofi-Aventis, τροφοδοτεί το ενδιαφέρον.

Ανάκαμψη σημειώθηκε στον τραπεζικό κλάδο στις ασιατικές συναλλαγές κατόπιν των αποτελεσμάτων της Citigroup και των φημών για επένδυση κρατικού επενδυτικού ταμείου της Κίνας στην HSBC.

Πιο αισθητές είναι οι πιέσεις στη βρετανική αγορά εξαιτίας της νέας διολίσθησης των τιμών ακινήτων και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 5.357 μονάδες, ο DAX 0,27% στις 6.378 μονάδες και ο CAC 0,38% στις 4.262 μονάδες. 

Σημαντικές πιέσεις επικρατούν στον βρετανικό κλάδο στεγαστικής πίστης, κατόπιν της περιορισμένης προσφοράς στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της HBOS. Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 1,2% και η Societe Generale 1,8%.

Οι ασιατικές αγορές, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας που παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών. Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισαν οι τραπεζικοί και οι ενεργειακοί τίτλοι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 3,1% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 3,11%, ενώ ο CSI 300 στην Κίνα 0,7%.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα σε θετικό έδαφος, με τον Dow Jones να σημειώνει εβδομαδιαία κέρδη 3,6%, τον Nasdaq στο 2% και τον S&P 500 πλησίον του 1,7%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v