Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Citi "ανακουφίζει" ευρωαγορές - futures Wall

Η ανακοίνωση ζημιών μικρότερων του αναμενομένου από τη Citigroup ήταν αρκετή για να ξαναφέρει το χαμόγελο στις διαθέσεις των επενδυτών, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ενισχύονται και τα futures να "γυρνούν" θετικά.

Η ανακοίνωση ζημιών μικρότερων του αναμενομένου από τη Citigroup ήταν αρκετή για να ξαναφέρει το χαμόγελο στις διαθέσεις των επενδυτών, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ενισχύονται και τα futures να "γυρίζουν" θετικά.

Όπως αποδεικνύεται, η Citi κατόρθωσε να απορροφήσει σημαντικό μέρος της απογοήτευσης από τα άσχημα μεγέθη των Merrill Lynch, Microsoft, Google αλλά και των L'Oreal και Delhaize.

Η πρώτη αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκε στον τραπεζικό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος σημειώνει κέρδη της τάξης του 2%.

Άνοδος 2,8% για την HSBC, στο 7% για τη Royal Bank of Scotland, ενώ η BNP Paribas κινείται 3,1% υψηλότερα.

Αντίθετα, σε τροχιά υποχώρησης παραμένουν οι μετοχές ομίλων παραγωγής και πώλησης καταναλωτικών προϊόντων, όπως αυτές των L'Oreal (-8,6%) και Delhaize Group (-17%).

"Είναι φανερό ότι οι καταναλωτές αλλάζουν τη συμπεριφορά τους υπό την πίεση του ακριβού πετρελαίου αλλά και της ενίσχυσης των τιμών στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι κλάδοι λιανικών πωλήσεων και εμπορίας τροφίμων", σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Delhaize.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες, όμως, ενδιαφέρονται περισσότερο για τη θετική εικόνα που έστειλε η Citi, με αποτέλεσμα ο DAX 30 να ενισχύεται 0,93% στις 6.330 μονάδες, ο FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,30% στις 5.301 μονάδες (κατορθώνοντας να πραγματοποιήσει γύρισμα, καθώς νωρίτερα έφτανε να χάνει έως 0,40%), ενώ ο CAC 40 κινείται κατά 0,45% υψηλότερα στις 4.245 μονάδες.

Σε θετική τροχιά και τα futures της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,22%, τον S&P 500 στο 0,30% και τον Nasdaq να βρίσκεται οριακά υψηλότερα κατά 0,04%.

Η έλλειψη ανακοίνωσης μακροοικονομικών στοιχείων αλλά και σημαντικών οικονομικών αποτελεσμάτων προοιωνίζεται μία ήρεμη (πάντα εκτός απροόπτου) συνεδρίαση για τη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v