Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευσαν Microsoft - Google

Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Microsoft και της Google καθώς η μεν πρώτη προέβλεψε κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών για το α΄ τρίμηνο, ενώ τα μεγέθη της δεύτερης διαμορφώθηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο του αναμενομένου.

Απογοήτευσαν Microsoft - Google
Μπορεί η Microsoft να ανακοίνωσε διψήφιο ρυθμό αύξησης των κερδών της για το δ΄ τρίμηνο, ωστόσο οι μετοχές της υποχώρησαν κατά περισσότερο από 6% στις after hours συναλλαγές, καθώς οι προβλέψεις της για την τρέχουσα οικονομική περίοδο είναι χαμηλότερες των εκτιμήσεων της Wall Street. Στις κανονικές συναλλαγές, πάντως, η μετοχή της Microsoft έκλεισε με κέρδη 26 σεντς στα 27,52 δολάρια.

Για το δ΄ τρίμηνο της χρήσης της η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 4,3 δισ. δολαρίων, ή 46 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 3 δισ. δολαρίων ή 31 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 15,84 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 18%.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 47 σεντς ανά μετοχή και κύκλο εργασιών ύψους 15,6 δισ. δολαρίων.

Για το α΄ τρίμηνο, η Microsoft αναμένει κέρδη 47 - 48 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 14,7 - 14,9 δισ. δολαρίων, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 50 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 14,7 - 14,9 δισ. δολαρίων.

---Χαμηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη της Google

Εν τω μεταξύ, άνοδο κερδών, τα οποία όμως διαμορφώθηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο των προσδοκιών της αγοράς, ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο η Google.

Η εταιρία ανακοίνωσε συγκεκριμένα καθαρά κέρδη 1,25 δισ. δολαρίων, ή 3,92 δολαρίων ανά μετοχή, από 925,1 εκατ. δολάρια ή 2,93 δολάρια ανά μετοχή κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη της Google διαμορφώθηκαν στα 4,63 δολάρια ανά μετοχή. Ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 3,9 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, οι μετοχές της εταιρίας υποχώρησαν κατά 8% περίπου στη Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 4,74 δολαρίων ανά μετοχή (εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων) και τζίρο 3,87 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v