Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανοδική αντίδραση ευρωαγορών, futures Wall

Η αισθητή πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι ελπίδες για εκτόνωση της τραπεζικής κρίσης και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα προκαλούν ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές και στα futures της Wall.

Η αισθητή πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι ελπίδες για εκτόνωση της τραπεζικής κρίσης και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα προκαλούν ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές και στα futures της Wall.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,69% στις 5.454 μονάδες, ο DAX 1,33% στις 6.528 μονάδες και ο CAC 1,69% στις 4.400 μονάδες. 

Θετική αντίδραση, που ξεκίνησε χθες από τη Νέα Υόρκη, σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν των δηλώσεων του επικεφαλής της Deutsche Bank, κ. Mike Mayo, ότι οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι ξεπερνούν πλέον τις πιστωτικές ζημίες.

Η UBS κερδίζει 4,9% και η HSBC 1,6%. Ο δείκτης MSCI World Financials έχει καταγράψει ράλι 16% στις έξι συνεδριάσεις, μετά το χαμηλότερο κλείσιμο από το 2003 στις 15 Ιουλίου.

Τα μεγαλύτερα κλαδικά κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές αεροπορικών επιχειρήσεων και αυτοκινητοβιομηχανιών, κατόπιν της πτώσης των τιμών του πετρελαίου επί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Η Air France ενισχύεται 2,8% και η British Airways 1,8%.

Από το μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, η Peugeot εκτινάσσεται 9,2% κατόπιν της ανακοίνωσης της κερδοφορίας της και η Volkswagen 3,2%.

Η STMicroelectronics ενισχύεται 5%. Στον αντίποδα, η Merck υποχωρεί 1,7%, καθώς δεν ικανοποίησε τους αναλυτές με τα αποτελέσματά της.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται αισθητή άνοδο στο άνοιγμα. Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων Conoco, McDonald's, Phillip Morris, και μετά το κλείσιμο της αγοράς, της Amazon.com.

Επίσης, θα ανακοινωθεί ο δείκτης ΜΒΑ χορήγησης στεγαστικών δανείων και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση Beige Book με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v