Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: Νέο fund 10 δισ. δολ. για LBOs

Η Goldman Sachs έχει συγκεντρώσει 10 δισ. δολάρια σε fund που θα επενδύει σε δάνεια για μοχλευμένες εξαγορές και θα εκμεταλλευτεί το «κενό» που έχει δημιουργήσει στην αγορά η πιστωτική κρίση, σύμφωνα με τους "FT".

Goldman: Νέο fund 10 δισ. δολ. για LBOs
Η Goldman Sachs έχει συγκεντρώσει 10 δισ. δολάρια για την δημιουργία fund το οποίο θα επενδύει σε δάνεια που χρησιμοποιούνται για μοχλευμένες εξαγορές (leveraged buyouts –LBO) και θα εκμεταλλευτεί το «κενό» που έχει δημιουργήσει στην αγορά η πιστωτική κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η Goldman θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για την εξαγορά πιστώσεων senior, που είναι τα χρέη τα που αποπληρώνονται πριν από οποιαδήποτε άλλες υποχρεώσεις. Η επενδυτική τράπεζα διαθέτει ήδη fund 20 δισ. δολ. που επενδύει σε πιστώσεις mezzanine, που αποπληρώνονται πριν το senior debt.

Κατά τους «Financial Times», με την χρήση αυτών των δύο κεφαλαίων, η Goldman μπορεί να δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει μεγάλες συμφωνίες από μόνη της, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει σε εξωτερικούς επενδυτές. Τα funds της Goldman είναι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πολύ μεγαλύτερα από τα κεφάλαια άλλων επενδυτικών τραπεζών.

Το νέο κεφάλαιο θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του βραχίονα private equity της Goldman, με κεφάλαια των πελατών, τραπεζών και συνεταίρων της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v