Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση ευρωαγορών - futures Wall

Διορθωτική εικόνα μετά τα εύρωστα προηγούμενα κέρδη παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και τα futures της Wall. "Βαρίδια" ο Ifo και οι μετοχές εμπορευμάτων, στήριξη από τράπεζες.

Διορθωτική εικόνα μετά τα εύρωστα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street.

"Βαρίδι" οι μετοχές ενέργειας και μεταλλευμάτων, που ακολουθούν πτωτικά τη διόρθωση του πετρελαίου και των εμπορευμάτων στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στήριξη προσφέρει, στον αντίποδα, η συνέχιση της ανάκαμψης στις τραπεζικές μετοχές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν σε υψηλότερα επίπεδα, στον απόηχο των κερδών στην Ασία και, χθες, στη Wall Street, αλλά κινούνται χαμηλότερα το μεσημέρι, με πιέσεις και από την ανακοίνωση της βύθισης του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo σε χαμηλό τριετίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,63% στις 5.415 μονάδες, ενώ ο DAX 1,06% στις 6.466 μονάδες και ο CAC 0,75% στις 4.375 μονάδες.

Θετικό παραμένει το κλίμα στον χώρο των τραπεζών, κατόπιν των αποτελεσμάτων της Credit Suisse, που ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Η Credit Suisse εκτινάχτηκε στο άνοιγμα 8%, ενώ ακολούθησαν με άνοδο 4,3% η UBS και  με3,5% η Deutsche Bank. Το μεσημέρι η μετοχή της Credit κερδίζει 4,6%.

Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδών, με τις σημερινές ανακοινώσεις να περιλαμβάνουν τις εταιρίες Syngenta (+5,1%), Pernod Ricard, ABB (-4,5%), Deutsche Post, Thomson, BG Group, Credit Suisse Group, TeliaSonera, Continental και EasyJet (-6%).

Ευνοϊκά λειτουργεί για τους ενεργοβόρους κλάδους η πτώση των τιμών του πετρελαίου, αλλά οι εταιρίες ενέργειας και μεταλλευμάτων υποχωρούν εξαιτίας της πρόσφατης διόρθωσης των τιμών του "μαύρου χρυσού" και των περισσοτερων εμπορευμάτων.

Η BHP βυθίζεται 1,2% και η Rio Tinto 2,2% καθώς ο χρυσός υποχωρεί σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Η Total χάνει 1,8% και η BP 1%.

Στη Wall Street, που αναμένεται να ανοίξει διορθωτικά κατόπιν των πρόσφατων κερδών, θα ανακοινωθούν από το στατιστικό μέτωπο τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας καθώς και οι πωλήσεις κατοικιών Ιουνίου.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, θα δημοσιοποιήσουν μεγέθη οι επιχειρήσεις Bristol-Mayer, Eli Lilly, Dow Chemical και Xerox.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v