Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βαρίδι" τα τρίμηνα στις διεθνείς αγορές

Οι "αποδείξεις" της οικονομικής κρίσης στα αποτελέσματα εταιρικών κερδών τριμήνου προκαλούν αισθητές πιέσεις σε ευρωαγορές, Wall και Ασία.

Οι "αποδείξεις" της οικονομικής κρίσης στα αποτελέσματα εταιρικών κερδών τριμήνου προκαλούν αισθητές πιέσεις σε ευρωαγορές, Wall και Ασία.

Η προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι "θα τραβήξει σε μάκρος" η κρίση επιδεινώνει την ήδη εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία.

Οι πιέσεις παραμένουν έντονες στις τράπεζες, κατόπιν της πώλησης μετοχών 8,5 δισ. δολαρίων αλλά και της ρευστοποίησης τιτλοποιημένων χρεογράφων με υψηλό discount από τη Merrill Lynch.

Η UBS διολισθαίνει 5,5%, η Barclays 8,6% και η ING Groep 2,9%.

Η Akzo Nobel αντιδρά με βύθιση 8,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, ενώ η ΒΡ ενισχύεται 1,6% και η SAP κερδίζει 4,8%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,62% στις 5.279 μονάδες, ο DAX 1,09% στις 6.281 μονάδες και ο CAC 0,85% στις 4.287 μονάδες.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του υψηλού ενεργειακού κόστους αλλά και της αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης στην εταιρική κερδοφορία πίεσαν σε χαμηλό επτά συνεδριάσεων τις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε 2,2%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 1,72% και ο CSI 300 2,6%.

Χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικράτησαν έντονες ρευστοποιήσεις υπό την πίεση της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου και του τραπεζικού κλάδου και ο Dow Jones "βυθίστηκε" 2,11%, ο Nasdaq 2% και ο S&Ρ 1,86%.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v