Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill: Αύξηση κεφαλαίου 8,5 δισ. δολαρίων

Σε πώληση μετοχών ύψους 8,5 δισ. δολαρίων αλλά και σε ρευστοποίηση CDOs με υψηλό discount προχωρά η Merrill Lynch, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς της αλλά και τη διαφύλαξη της αξιολόγησής της.

Merrill: Αύξηση κεφαλαίου 8,5 δισ. δολαρίων
Σε πώληση μετοχών ύψους 8,5 δισ. δολαρίων καθώς και σε ρευστοποίηση CDOs αξίας 30,6 δισ. δολαρίων αλλά με υψηλό discount προχωρά η Merrill Lynch, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς της αλλά και τη διαφύλαξη της αξιολόγησής της.

Μετοχές αξίας 3,4 δισ. δολαρίων θα αγοραστούν από την Temasek Holdings, η οποία είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Merrill Lynch, όπως επισήμανε ο αμερικανικός όμιλος σε ανακοίνωσή του, ενώ παράλληλα η Merrill Lynch καταθέτει στην Temasek το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να "καλύψει" προηγούμενες ζημίες.

Παράλληλα οι απομειώσεις ενεργητικού του αμερικανικού ομίλου αναμένεται ότι θα φτάσουν στα 5,7 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο.

Το καθ’ όλα εντυπωσιακό με την πώληση των εγγυημένων δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου (CDOs) είναι ότι πωλούνται προς 6,7 δισ. δολάρια, ενώ η "κανονική" αξία τους είναι 30,6 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v