Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανοδική αντίδραση ευρωαγορών

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη Wall και την Ασία, χάρη στην πτώση των τιμών πετρελαίου και στα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη Wall και την Ασία, χάρη στην πτώση των τιμών πετρελαίου και στα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στο επίπεδο των 5.379 μονάδων, με άνοδο της τάξης του 1,18%, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται ο DAX 30, με ενίσχυση πλησίον του 1,16% στις 6.473 μονάδες. Κέρδη 1,20% για CAC 40 και διαμόρφωση στο επίπεδο των 4.372 μονάδων.

Θετική είναι η υποδοχή στα αποτελέσματα της Siemens (+6%), η οποία ανακοίνωσε αύξηση παραγγελιών που ώθησαν υψηλότερα τα κέρδη, της LVMH (+4,5%) που ανακοίνωσε αύξηση 25% των πωλήσεων στην Ασία και της ArcelorMittal (+7,3%) της οποίας τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στο β΄ τρίμηνο.
 
Η ThyssenKrupp εκτινάσσεται 7,5% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης από τη Merrill Lynch σε «buy».

Από το μέτωπο των υπόλοιπων αντιδράσεων σε εταιρικά αποτελέσματα, η Next ενισχύεται 4,5% και η Postbank 2,4%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι αεροπορικοί όμιλοι, κατόπιν της πτώσης στις τιμές πετρελαίου καθώς διαφαίνεται μείωση της ζήτησης καυσίμων.

Η Air France ενισχύεται 1,2% και η British Airways 3,2%.

Η ανακοίνωση ικανοποιητικών ή καλύτερων των προβλέψεων οικονομικών μεγεθών -με μοναδικό "μελανό σημείο" τη βρετανική Lloyds TSB Group- βοηθά στην ανάκτηση της επενδυτικής αισιοδοξίας.

Η ανάκαμψη ξεκίνησε χθες στη Wall Street, όπου επικράτησε ευφορία μετά την ανακοίνωση αιφνίδιας βελτίωσης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και η τιμή του πετρελαίου διολίσθησε 2% σχεδόν στα 122 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,39%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,45% και ο S&P 2,34%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με αισθητή άνοδο και ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού διαμορφώθηκε 1,3% υψηλότερα, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 1,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v