Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική πτώση λόγω Merrill Lynch

Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες κατόπιν της ΑΜΚ της Merrill Lynch, αλλά η θετική υποδοχή των αποτελεσμάτων SAP, Alcatel-Lucent, BP συγκρατεί κάπως τις ευρωαγορές. Σε θετικό έδαφος τα futures Wall    .

Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες κατόπιν της ΑΜΚ της Merrill Lynch, αν και η θετική υποδοχή αποτελεσμάτων άλλων εταιριών, όπως της SAP, της Alcatel-Lucent και της BP, περιορίζει την πτώση των ευρωαγορών το μεσημέρι.

Άνοδο της τάξεως του 0,2-0,4% προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Η νέα τραπεζική διολίσθηση ξεκίνησε χθες από τους οίκους της Wall Street, καθώς βαθαίνει η διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας και μετά την ανακοίνωση, αργά χθες το βράδυ, της πώλησης νέων μετοχών 8,5 δισ. δολ. από τη Merrill Lynch.

Η UBS διολισθαίνει 5,5%, η Barclays 8,6% και η ING Groep 2,9%.

Οι πιέσεις παραμένουν επίμονες στον αεροπορικό κλάδο, κατόπιν της προειδοποίησης από τη Ryanair (-2,5%) για την ετήσια κερδοφορία.

Στον αντίποδα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΒΡ (+2,4%) προσφέρει στήριξη στον ενεργειακό κλάδο και κράτησε πρόσκαιρα τον δείκτη FTSE στα "πράσινα" το μεσημέρι.

Η Shell ενισχύεται 1,2% και η BG Group 0,9%.

Η Akzo Nobel αντιδρά με βύθιση 8,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, ενώ η SAP ενισχύεται 4,8%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,33% στις 5.330 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,38% στις 6.327 μονάδες και ο CAC χάνει 0,86% στις 4.287 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια πτώση στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, σε μια προσπάθεια συγκράτησης από τις αισθητές προηγούμενες απώλειες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουλίου καθώς και στα αποτελέσματα Colgate-Palmolive, US Steel και Viacom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v