Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση από εταιρικά κέρδη στις ευρωαγορές

Ευοίωνα εταιρικά κέρδη από κολοσσούς όπως τις Siemens και ArcelorMittal ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές. Σταθεροποιητική εικόνα futures Wall κατόπιν του χθεσινού ράλι στον απόηχο της διολίσθησης τιμών πετρελαίου.

Ευοίωνα εταιρικά κέρδη από κολοσσούς όπως της Siemens και της ArcelorMittal ωθούν υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη σημερινή συνεδρίαση.

Σταθεροποιητική είναι η εικόνα από τα futures της Wall, κατόπιν του χθεσινού ράλι στον απόηχο της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,48% στις 5.397 μονάδες, ο DAX 0,84% στις 6.452 μονάδες και ο CAC 1,33% στις 4.377 μονάδες.

Αναλυτές κρίνουν ικανοποιητική την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης β΄ τριμήνου, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, η κερδοφορία των εταιριών που απαρτίζουν τον δείκτη Stoxx 600 θα υποχωρήσει 2,6% κατά μέσο όρο φέτος.

Η Siemens αντιδρά με άνοδο 5,3% στην ανακοίνωση για αύξηση παραγγελιών, που ώθησαν υψηλότερα τα κέρδη και η ArcelorMittal ενισχύθηκε πάνω από 7% κατόπιν ανακοίνωσης υπερδιπλασιασμού κερδών στο β΄ τρίμηνο.

Από το μέτωπο των υπόλοιπων αντιδράσεων σε εταιρικά αποτελέσματα, η Next ενισχύεται 4,5%, η LVMH 3,5% και η Postbank 3,2%. Στον αντίποδα, η EADS υποχωρεί 3,2%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι αεροπορικοί όμιλοι, κατόπιν της πτώσης στις τιμές πετρελαίου, καθώς διαφαίνεται μείωση της ζήτησης καυσίμων.

Η Air France ενισχύεται 1,2%, η Ryanair 2,2% και η British Airways 3,2%.

Η ThyssenKrupp εκτινάσσεται 5,5% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης από τη Merrill Lynch σε "buy".

Οι προθεσμιακές αγορές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προοιωνίζονται ήπιο ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες.

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Moody's, της Visa και της Prudential Financial από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, και της Pfizer, της Starbucks και της Walt Disney.

Επίσης, από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθεί ο δείκτης απασχόλησης Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v