Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Ράλι 3,8% για τον ISE 100

Σημαντική ώθηση στις τουρκικές αγορές μετοχών και ομολόγων αλλά και στη λίρα Τουρκίας λαμβάνει χώρα καθώς εντείνονται τα σενάρια διατήρησης του κυβερνώντος κόμματος του Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Ράλι 3,8% για τον ISE 100
Σημαντική ώθηση στις τουρκικές αγορές μετοχών και ομολόγων αλλά και στη λίρα Τουρκίας λαμβάνει χώρα, καθώς εντείνονται τα σενάρια διατήρησης του κυβερνώντος κόμματος του κ. Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Vatan" σημειώνει ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας θα απορρίψει την αίτηση απαγόρευσης λειτουργίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Όπως επισημαίνει, μόλις 6 από τους 11 δικαστές τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης του κόμματος, τη στιγμή που απαιτούνται 7 ψήφοι για επικύρωση της απόφασης.

Ο ISE 100 στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ενισχύεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εμφανίζοντας κέρδη 3,8%, στις 40.613 μονάδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σημερινά κέρδη στη χρηματιστηριακή αγορά δείχνουν ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα θέσει εκτός νόμου το ΑKP.

Η απόδοση των ομολόγων με βάση την τουρκική λίρα υποχωρεί κατά 6 μονάδες βάσης, στο 19,85%, σύμφωνα με την ABN Amro, ενώ η τουρκική λίρα ενισχύεται έναντι του δολαρίου κατά 0,6%, στη 1,19 λίρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v