Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιοι τόνοι σε Ευρώπη - futures Wall εν μέσω Q2

Συγκρατημένες διακυμάνσεις αναλόγως με τα περίπου 50 εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα εκδηλώνουν οι ευρωαγορές. Διόρθωση futures Wall ενόψει ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Συγκρατημένες διακυμάνσεις αναλόγως με τα περίπου 50 εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το μεσημέρι οι τάσεις είναι ελαφρώς ανοδικές κατόπιν της πρωινής σταθεροποίησης και ο δείκτης Stoxx 600, με πτώση 2,1% το πρωί, ολοκληρώνει τον τρίτο συνεχόμενο μήνα απωλειών. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα στη Wall Street κατόπιν της εύρωστης προηγούμενης ανάκαμψης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,2% στις 5.431 μονάδες, ο DAX 0,26% στις 6.476 μονάδες και ο CAC 0,2% στις 4.409 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI που καλύπτει 23 ανεπτυγμένες αγορές υποχωρεί 1,8% αυτόν τον μήνα, με πτώση 13% από την αρχή του έτους.

Τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε ο επιμέρους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών τον Ιούλιο, καθώς η διολίσθηση νικελίου και φυσικού αερίου πίεσε τον δείκτη εμπορευμάτων Reuters/Jefferies CRB στον χειρότερο μήνα 28 ετών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τη χειρότερη εμφάνιση στον MSCI World είχε η αγορά του Περού, με πτώση 18% τον Ιούλιο, ενώ την καλύτερη ο δείκτης ISE στην Τουρκία, που ενισχύθηκε 21% τον Ιούλιο. Ο δείκτης αντιδρά αυτή την ώρα με άνοδο 2,6%, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την πρόταση διακοπής λειτουργίας του κόμματος του κ. Tayyip Erdogan.

Στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις περίπου 50 ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, η Sanofi-Aventis υποχωρεί 5,8% αντιδρώντας στα αποτελέσματα, η Unilever υποχωρεί 2,8% και η Deutsche Bank 0,5%. Στον αντίποδα η HBOS ενισχύεται 3,6%.

Στη Wall Street θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Eastman Kodak, MasterCard, Motorola και NYMEX μεταξύ άλλων.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, που περιλαμβάνουν την ανακοίνωση του ΑΕΠ α΄ τριμήνου, το οποίο εκτιμάται ότι αυξήθηκε 2,8% από 2,7% στην προηγούμενη μέτρηση. Θα ανακοινωθούν επίσης ο δείκτης ΡΜΙ του Σικάγου και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v