Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών εν όψει Q2 και επιτοκίων

Σταθεροποιητικές τάσεις μετά τις απώλειες της Ασίας επικρατούν στις ευρωαγορές, στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας με πολλές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών αλλά και με τις συνεδριάσεις Fed, EKT και BoE για τα επιτόκια.

Σταθεροποιητικές τάσεις στον απόηχο των απωλειών στις ασιατικές αγορές επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας με πολλές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών αλλά και με τις συνεδριάσεις της Fed, της EKT και της BoE για τα επιτόκια.

Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της ευρωζώνης και της Βρετανίας πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα τις συνεδριάσεις για τον καθορισμό των επιτοκίων και, μολονότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια κίνηση, το ενδιαφέρον είναι εντονότατο για τυχόν ενδείξεις διαμόρφωσης της πολιτικής από το φθινόπωρο και μετά.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, όπως της HSBC, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, που θεωρείται βαρόμετρο για τις επιπτώσεις της κρίσης στην αμερικανική αγορά ακινήτων.

Κινητικότητα επικρατεί στη μετοχή της Fortis (+1,51%) που ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα.

Από το μέτωπο των αντιδράσεων στα υπόλοιπα αποτελέσματα β΄ τριμήνου που ανακοινώνονται, η Bulgari υποχωρεί 6,6% και η Swatch Group 3,1%, ενώ η Air Liquide ενισχύεται 1,1% και η Delhaize 4,1%.

Η Imperial Energy ενισχύεται 8% κατόπιν δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η China Petroleum & Chemical Corp. έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης.

Η μετοχή της HSBC αντιδρά με άνοδο 0,8% στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των αναμενομένων και, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των ενεργειακών μετοχών, στηρίζει σε αισθητή ανάκαμψη έως 1% και τον δείκτη FTSE στο Λονδίνο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται στις 5.396 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,5% στις 6.364 μονάδες και ο CAC 0,38% στις 4.296 μονάδες.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τη Nissan Motor, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων, οδήγησαν χαμηλότερα το σύνολο των ασιατικών αγορών. Ο δείκτης δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού σημείωσε πτώση 1,3%, ενώ ο Nikkei 1,06%.

Την Παρασκευή ο Αύγουστος ξεκίνησε με πτώση στη Wall Street, καθώς οι ζημίες-μαμούθ της General Motors, τα απογοητευτικά στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών και η άνοδος του πετρελαίου περιόρισαν το ενδιαφέρον. Ισχυρές απώλειες σημείωσαν και οι ευρωαγορές.

Ο Dow Jones τερμάτισε καταγράφοντας πτώση 0,45% στη συνεδρίαση και 0,4% στην εβδομάδα, ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,63%, ενώ ο S&P με 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v