Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για αποτελέσματα και επιτόκια

Πτωτική διαμορφώνεται η εικόνα σε ευρωαγορές και futures Wall, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις επιτοκιακές αποφάσεις Fed, ΕΚΤ και ΒοΕ και τα εταιρικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Σταθεροποιητική σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνεται η εικόνα στις ευρωαγορές και τα futures της Wall Street, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις επιτοκιακές αποφάσεις Fed, ΕΚΤ και ΒοΕ και τα εταιρικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου της περιόδου.

Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της ευρωζώνης και της Βρετανίας πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα τις συνεδριάσεις για τον καθορισμό των επιτοκίων. Οι ρυθμιστές δεν αναμένεται να πραγματοποιήσουν κάποια κίνηση, αλλά το ενδιαφέρον είναι έντονο για τυχόν ενδείξεις διαμόρφωσης της πολιτικής από το φθινόπωρο και μετά.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων τριμήνου, κατόπιν αρχικής ανάκαμψης, η μετοχή της HSBC διολισθαίνει 2% καθώς αύξησε τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ΗΠΑ και η Fortis, στο ίδιο μοτίβο υποχωρεί το μεσημέρι 2,3%.

Η Shell αντιδρά με ράλι 2,8% και η BP 2,2% κατόπιν της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου υπό την απειλή τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού.

Η άνοδος του ενεργειακού κλάδου στήριξε σε ανάκαμψη άνω του 1% τον δείκτη FTSE στο Λονδίνο. Αυτή την ώρα ο λονδρέζικος δείκτης κινείται με άνοδο 0,1% στις 5.360 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,75% στις 6.345 μονάδες και ο CAC 0,31% στις 4.300 μονάδες.

Από το μέτωπο των αντιδράσεων στα υπόλοιπα αποτελέσματα η Bulgari αντέδρασε με πτώση 8,9% και η Swatch Group 2,3%, ενώ η Air Liquide ενισχύεται 1,1% και η Delhaize 4,1%.

Η Imperial Energy ενισχύεται 8% κατόπιν δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η China Petroleum & Chemical Corp. έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης

Στις αμερικανικές συναλλαγές θα ανακοινωθούν τα μεγέθη ατομικού εισοδήματος και δαπανών Ιουνίου, καθώς και οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον μήνα Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v