Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MS: "Πάγωμα" ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων

Η Morgan Stanley πληροφόρησε χιλιάδες πελάτες της ότι δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς ενυπόθηκων προσωπικών δανείων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

MS: Πάγωμα ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων
Η Morgan Stanley πληροφόρησε χιλιάδες πελάτες της ότι δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν άλλα χρήματα από τους λογαριασμούς ενυπόθηκων προσωπικών δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τη φήμη, η δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ θα αναθεωρεί τα πιστωτικά όρια των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων (home-equity) κάθε μήνα.

Οι περισσότεροι πελάτες κατέχουν ακίνητα που έχουν χάσει την αξία τους, με αποτέλεσμα ο οίκος να υποχρεώνεται να προχωρήσει στην αναθεώρηση, αναφέρουν οι πηγές του πρακτορείου.

Τα δάνεια home-equity είναι πιστωτική γραμμή που προσφέρουν οι στεγαστικές τράπεζες και δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη δεύτερης υποθήκης , που χρησιμοποιεί ως εγγύηση την αξία του ακινήτου.

Σε πάγωμα των εν λόγω λογαριασμών έχει ήδη προχωρήσει η JPMorgan Chase, που έχει μειώσει τα πιστωτικά όρια ή έχει κλειδώσει εξ ολοκλήρου τις συναλλαγές 150.000 πελατών, καθώς και η Bank of America και η Washington Mutual.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v