Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι ευρωαγορών ελέω πετρελαίου-Q2

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές, με ώθηση από τα αποτελέσματα των SocGen και Air France, την πτώση του πετρελαίου και εν αναμονή των αποφάσεων FED, ΕΚΤ, ΒοΕ. Ανοδικά τα futures της Wall.

Ισχυρή άνοδο, κατόπιν τριών πτωτικών συνεδριάσεων, σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Societe Generale και της Air France - KLM Group, από την πτώση του πετρελαίου και από την προεξόφληση για σταθερό κόστος δανεισμού στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Η μετοχή της Societe Generale ενισχύεται 6,3% στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, ενώ της Air France καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη τριών εβδομάδων 6,2%.

Θετικά αντιδρούν και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους η Adidas με άνοδο 6% και η Carlsberg με ράλι 13%.

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιδρούν με ράλι τιμών στη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 120 δολάρια ανά βαρέλι. Η Ryanair εκτινάσσεται 12% και η Daimler αποκομίζει κέρδη 4%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,57% στις 5.403 μονάδες, ο DAX 2,16% στις 6.485 μονάδες και ο CAC 1,36% στις 4.338 μονάδες.

Η Standard Chartered εκτινάσσεται 6% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση κερδών εξαμήνου 31% και η Barclays κερδίζει 4,9% κατόπιν πώλησης βραχίονα στη Swiss Re.

Οι επενδυτές αναμένουν την τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve, που αναμένεται να καταλήξει σε διατήρηση σταθερών επιτοκίων στο 2%.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζουν επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, που πιστεύεται ότι θα διατηρήσουν αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.

Στη Wall Street, όπου οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα κατόπιν τριών συνεδριάσεων πτώσης, θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης ISM υπηρεσιών και θα δημοσιοποιήσουν αποτελέσματα κερδοφορίας β΄ τριμήνου οι εταιρίες Cisco Systems και Procter & Gamble.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v