Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζει η Fed έναν χρόνο μετά την κρίση

H Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσει το επιτόκιο του δολαρίου σταθερό στο 2% κατά την τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Συνεδριάζει η Fed έναν χρόνο μετά την κρίση
H Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσει το επιτόκιο του δολαρίου σταθερό στο 2% και να επιτείνει τις προειδοποιήσεις για χαλιναγώγηση του πληθωρισμού κατά την τακτική συνεδρίαση του Αυγούστου που πραγματοποιείται σήμερα, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η Federal Open Market Committee αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο 2%, σύμφωνα με την άποψη της πλειονότητας των οικονομολόγων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζουν επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, που αναμένεται να κρατήσουν σταθερό το κόστος δανεισμού.

Η Federal Reserve έχει ήδη μειώσει κάθετα τα αμερικανικά επιτόκια, με την ελπίδα να αποτρέψει μια βαθιά ύφεση και έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αυξήσει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό μόλις διαγνώσει ανάκαμψη της οικονομικής εμπιστοσύνης.

Καθώς τα στατιστικά μεγέθη δείχνουν κάποια σταθεροποίηση και οι φορολογικές επιστροφές έφτασαν στα νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα βρει περιθώρια να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v