Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Telekom: Απρόσμενη πτώση 35% κερδών Q2

Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε αιφνιδιαστική πτώση 35% στα κέρδη β΄ τριμήνου, εξαιτίας της μείωσης των Γερμανών συνδρομητών, του ισυρού ευρώ και των αυξημένων έντοκων αποπληρωμών.

Deutsche Telekom: Απρόσμενη πτώση 35% κερδών Q2
Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε αιφνιδιαστική πτώση 35% στα κέρδη β΄ τριμήνου, εξαιτίας της μείωσης των συνδρομητών στη Γερμανία, του ισχυρού ευρώ και των αυξημένων εντόκων αποπληρωμών.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης επιχείρησης τηλεφωνίας της Ευρώπης μειώθηκαν στα 394 εκατ. ευρώ, από 604 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 748 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 2,9% στα 15,13 δισ. ευρώ, αναλόγως με τις εκτιμήσεις για 15,1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις.

Η Deutsche Telekom έχει προβλέψει μείωση πωλήσεων και κερδών στον βραχίονα σταθερής τηλεφωνίας της Γερμανίας και ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί τους στόχους για τα EBITDA περίπου 19,3 δισ. ευρώ και ταμειακή ρευστότητα 6,6 δισ. ευρώ για την εταιρία στα τέλη του έτους.

Κατά το β΄ τρίμηνο οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας μειώθηκαν κατά 653 χιλιάδες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ομίλου, προστιθέμενοι στους 582 που είχαν μειωθεί κατά το α΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v