Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσιμες οι ευρωαγορές –Ανάκαμψη futures Wall

Ιδιαίτερα ήπιες διακυμάνσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, που μπαίνουν στην «καρδιά» του καλοκαιριού με κάποια ανακούφιση τόσο από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, όσο και των επιτοκίων. 'Ηπια ανάκαμψη futures Wall.

Σταθεροποιητική εικόνα με ιδιαίτερα ήπιες διακυμάνσεις επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές μπαίνουν στην «καρδιά» του καλοκαιριού με κάποια ανακούφιση τόσο από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, όσο και των επιτοκίων.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με ήπια πτωτική εικόνα, ενώ τα futures προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα στην Wall Street.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.475 μονάδες, ο DAX ενισχύεται ελαφρώς στις 6.548 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,22% το μεσημέρι στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα β΄τριμήνου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αποδεικνύονται σε γενικές γραμμές καλύτερα των αναμενόμενων.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθησύχασε τους επενδυτές χθες, όταν αποφάσισε διατήρηση σταθερού κόστους δανεισμού και άφησε να εννοηθεί ότι θα αποφύγει περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση για τις πρώτες ζημίες σε 40 χρόνια, οι οποίες πάντως ήταν λιγότερες των αναμενόμενων. Η Dexia κερδίζει 1,1%.

Η Barclays υποχωρεί 1,7% κατόπιν υποβάθμισης από την Merrill Lynch και η UBS υποχωρεί 2,5% καθώς διαφαίνεται ότι θα πληρώσει περισσότερα από τις Citigroup και Merrill Lynch για συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές για παράνομη πώληση χρεογράφων με δημοπρατούμενο επιτόκιο.

Πιέσεις ασκεί στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο η υποβάθμιση της Vodafone Group (-1,5%) από την Goldman Sachs σε «ουδέτερη» από «αγορά.»

Η Ryanair ενισχύεται 1,6% και η Air France-KLM 1,4%, καθώς η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να κινείται πτωτικά.

Το απόγευμα στις συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, θα ανακοινωθεί ο δείκτης παραγωγικότητας δευτέρου τριμήνου, καθώς και το εργατικό κόστος, ενώ θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα τα μεγέθη για τα αποθέματα χονδρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v