Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολάριο και πετρέλαιο στηρίζουν τις αγορές

Η ανατίμηση του δολαρίου, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η δυναμική από τα "ράλι" σε ΗΠΑ και Ασία προσφέρουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η ανατίμηση του δολαρίου, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η δυναμική από τα "ράλι" στις ΗΠΑ και στην Ασία προσφέρουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,69% στις 5.527 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,59% στις 6.600 μονάδες και ο CAC 0,65% στις 4.520 μονάδες.

Η μετοχή της UBS αντιδρά με άνοδο 3,8% κατόπιν της ανακοίνωσης, την Παρασκευή, για επαναγορά χρεογράφων με δημοπρατούμενο επιτόκιο ύψους 18,6 δισ. δολαρίων.

Η ΤNT ενισχύεται 5,3% κατόπιν φήμης ότι η UPS έχει προσεγγίσει ανεπίσημα τη γερμανική TNT για εξαγορά της.

Η Nobel Biocare υποχωρεί, στον αντίποδα, 5,9% κατόπιν ανακοίνωσης για μείωση κερδών α΄ εξαμήνου κατά 33%.

Ισχυρή άνοδο εμφάνισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια χάρη στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, που καθησυχάζει τους φόβους για τον πληθωρισμό.

Εξαίρεση η αγορά της Κίνας, όπου ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε 1,9% και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 17 μηνών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,1%, ενώ ο Nikkei έκλεισε 1,99% υψηλότερα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε αισθητά την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο δείκτης Standard & Poor's 500 να σημειώσει το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι από τον Απρίλιο.

Σημειώθηκε θεαματική ανάκαμψη στους κλάδους λιανικών πωλήσεων, αυτοκινητοβιομηχανιών και εστιατορίων, καθώς διαφαίνεται ότι τα κέρδη των εν λόγω κλάδων θα βελτιωθούν.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,65%, ο Nasdaq με κέρδη 2,48% και ο S&P με 2,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v