Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν στα "πράσινα" ευρωαγορές-futures Wall

Σταθεροποίηση σε υψηλότερα επίπεδα σημειώνεται στις ευρωαγορές και στα futures της Wall. Σημαντικές πιέσεις στη ρωσική αγορά, όπως και νωρίτερα στην Κίνα.

Η ισχύς του δολαρίου προσφέρει στήριξη στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και συντηρεί στα "πράσινα" τους δείκτες των ευρωαγορών.

Μετά τα ράλι τιμών της προηγούμενης εβδομάδας, επιχειρείται σταθεροποίηση σε υψηλότερα επίπεδα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ασίας, καθώς και στα futures της Wall.

Εξαίρεση αποτέλεσε η αγορά της Κίνας, όπου ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 18 μηνών κι έχει πλέον για φέτος τη δεύτερη χειρότερη εμφάνιση παγκοσμίως, μετά την αγορά του Βιετνάμ. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προκαλέσουν επιβράδυνση στην οικονομία. Ο δείκτης CSI 300 στη Σαγκάη υποχώρησε 1,9% και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 17 μηνών.

Απώλειες καταγράφει και το ρωσικό χρηματιστήριο επί δεύτερη συνεδρίαση, καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Ρωσίας - Γεωργίας. Ο δείκτης RTS υποχωρεί 1,8% στις 1.692, 4 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,6% στις 5.522 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 6.540 μονάδες και ο CAC 0,5% στις 4.514 μονάδες.

Η BMW, που εξασφαλίζει πάνω από το 1/5 των πωλήσεών της από την Αμερική, ενισχύεται 3,4%.

Η Michelin κερδίζει 33% και η Hochtief, που διασφαλίζει το 43% των εσόδων της από τις ΗΠΑ, ενισχύεται 4%.

Το ευρώ διολίσθησε το πρωί κάτω από το 1,50 δολάριο, καθώς η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να αυξήσει τα επιτόκια.

Η μετοχή της UBS αντιδρά με άνοδο 3,6% καθώς επανεπιβεβαίωσε την πρόβλεψη ετήσιων κερδών.

Η ΤNT ενισχύεται 3,5% κατόπιν φήμης ότι η UPS έχει προσεγγίσει ανεπίσημα τη γερμανική TNT για την εξαγορά της.

Για τις συναλλαγές στη Wall Street δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v