Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευνοϊκά τρίμηνα "σηκώνουν" τις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ευρωαγορές, χάρη στην ανάκαμψη των κλάδων πετρελαίου και μετάλλων και την ανακοίνωση ανέλπιστα καλών αποτελεσμάτων από εταιρίες όπως η ThyssenKrupp και η Salzgitter.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ευρωαγορές, χάρη στην ανάκαμψη των κλάδων πετρελαίου και μετάλλων και την ανακοίνωση ανέλπιστα καλών αποτελεσμάτων από εταιρίες όπως η ThyssenKrupp και η Hochtief.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ανακοίνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης το μεσημέρι, που ενδεχομένως να διολίσθησε σε συρρίκνωση.

Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε 0,5% στο β' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μείωση 0,8%.

Στήριξη προσφέρουν οι κλάδοι εμπορευμάτων και πετρελαίου, κατόπιν της ανάκαμψης των τιμών μετάλλων και αργού. Η BHP Billiton ενισχύθηκε 5,2% στην Ασία.

Η γερμανική χαλυβουργία ThyssenKrupp ενισχύεται 2,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η επίσης γερμανική Salzgitter κερδίζει 1.2%.

Η Hochtief αντιδρά με άνοδο 3,9% στην ανακοίνωση μεγάλης αύξησης κερδών β΄ τριμήνου.

Αρνητικά λειτουργεί στην επενδυτική ψυχολογία η βαρυσήμαντη έκθεση της Merrill Lynch μεταξύ των fund managers, οι οποίοι εμφανίζονται πεπεισμένοι για παγκόσμια ύφεση.

Η Credit Suisse σημειώνει πτώση 1,5% μετά την υποβάθμισή της από την Merrill Lynch σε «underperform».

Η L'Oreal υποχωρεί 4,4% κατόπιν υποβάθμισης από τη Morgan Stanley και η BMW «χάνει» 1,9% κατόπιν υποβάθμισης από τη Citigroup.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,84% στις 5.496 μονάδες, ο DAX 0,42% στις 6.451 μονάδες και ο CAC 0,7% στις 4.433 μονάδες.

Νωρίτερα, στις ασιατικές συναλλαγές, επικράτησαν αρνητικά πρόσημα με έντονες πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, κατόπιν της χρεοκοπίας της εταιρίας κατασκευαστικής ανάπτυξης Urban στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,4% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 0,2%.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο χθες, οι απώλειες περιορίστηκαν προς το κλείσιμο της συνεδρίασης, αλλά πάντως οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με πτώση και με σημαντικές απώλειες στις τράπεζες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,94% ενώ νωρίτερα και οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v