Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RWE: Μείωση κερδών β΄ τριμήνου 67%

Η RWE ανακοίνωσε μείωση κερδών β΄ τριμήνου 67% εξαιτίας του ακριβου κόστους των αδειών εκπομπής ρύπων και της μείωσης των προμηθειών για χρήση δικτύων.

RWE: Μείωση κερδών β΄ τριμήνου 67%
Η RWE AG, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση κοινωφελών υπηρεσιών της Γερμανίας, ανακοίνωσε μείωση κερδών β΄ τριμήνου 67% εξαιτίας του ακριβού κόστους των αδειών εκπομπής ρύπων και της μείωσης των προμηθειών για χρήση δικτύων.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 347 εκατ. ευρώ από 1,06 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα μεγέθη δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες των αναλυτών, που περίμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 742,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Οι δωρεάν άδειες εκπομπής ρυπογόνων αερίων που έλαβε η γερμανική επιχείρηση μειώθηκαν κάθετα, ενώ το κόστος για τις άδειες που πληρώνει εκτινάχτηκε στα ύψη.

Τα κέρδη από την αναρρίχηση των τιμών ενέργειας σε επίπεδα-ρεκόρ και η επιστροφή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στην παραγωγή εξαλείφθηκαν εξαιτίας της μείωσης των προμηθειών που επιτρέπεται να χρεώνει η εταιρία για τη χρήση του δικτύου μετάδοσής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v