Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση απωλειών στην Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωαγορές με τον DAX να υποχωρεί 1,84%, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν προσπάθεια σταθεροποίησης το απόγευμα στη Wall Street.

Στα χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν οι ευρωαγορές εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων σε τραπεζικούς τίτλους ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν προσπάθεια σταθεροποίησης το απόγευμα στη Wall Street.

Οι φόβοι για περαιτέρω τραπεζικές ζημίες παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνονται και σήμερα στις τράπεζες.

Η μετοχή της Hypo Real Estate διολισθαίνει 3,2% κατόπιν της ανακοίνωσης μείωσης κερδών 95%.

Η UBS αντιδρά με πτώση 3,8% σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι η διοίκηση της τράπεζας είχε γνώση των πράξεων τραπεζιτών της για παραβίαση αμερικανικών νόμων περί φοροδιαφυγής.

Ο τραπεζικός επιμέρους δείκτης του Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 29% μέχρι στιγμής στο έτος, με τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 18 κλαδικών δεικτών.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη των χρηματοοικονομικων εταιριών του Stoxx 600 θα μειωθούν 25%, μέγεθος δεκαπλάσιο από την προβλεπόμενη πτώση όλων των εταιριών του ευρωπαϊκού δείκτη.

Το μεσημέρι ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,35%, ο DAX κατά 1,84% και ο CAC πλησίον του 1,89%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές τερμάτισαν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών σχεδόν, κατόπιν της ανακοίνωσης συρρίκνωσης του ΑΕΠ Ιαπωνίας στο προηγούμενο τρίμηνο.

Εντός των προβλέψεων της αγοράς κινήθηκε η υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο (στο -0,1%), ενώ ισχυρότερη του αναμενόμενου ήταν η άνοδος του δείκτη τιμών εισαγωγής, ο οποίος ενισχύθηκε 1,7%, έναντι πρόβλεψης για άνοδο στο 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v