Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση υψηλότερου του αναμενόμενου πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ήπιες οι πιέσεις στα futures της Wall Street.

Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο υψηλότερα του αναμενόμενου, αντιστρέφει το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ακολουθούν, πλέον, σταθεροποιητική πορεία. 

Πάντως η  έντονη ανοδική αντίδραση των κλάδων ενέργειας και πετρελαίου προσφέρει την μεγαλύτερη στήριξη στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του ευρωπαϊκού ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση είχε προεξοφληθεί στις τιμές και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,27% στις 5.423 μονάδες ενώ ο DAX σημειώνει απώλειες 0,31% στις 6.402 μονάδες. Οριακά υψηλότερα κατά 0,01% στις 4.403 μονάδες ο CAC.

Η BHP Billiton ενισχύεται 5,6% και η Rio Tinto 4,9%.

Η Total κερδίζει 1,8% και η BP 1,8%.

Η γερμανική χαλυβουργία ThyssenKrupp ενισχύεται 2,5% μετά την αναβάθμιση των σ τόχων κερδοφορίας. Η επίσης γερμανική Salzgitter κερδίζει 1.2%.

Η Hochtief αντιδρά με άνοδο 3,5% στην ανακοίνωση θεαματικής αύξησης κερδών β’ τριμήνου.

Η Credit Suisse σημειώνει πτώση 1,1% μετά την υποβάθμισή της από την Merrill Lynch σε «underperform».

Η L'Oreal υποχωρεί 3,2% κατόπιν υποβάθμισης από την Morgan Stanley και η BMW «χάνει» 1,9% κατόπιν υποβάθμισης από την Citigroup.

Η Swiss Life διολισθαίνει 7,9% κατόπιν της συμφωνίας εξαγοράς μεριδίων στις MLP AG και AWD Holding AG προς 427 εκατ. ευρώ.

Η InBev υποχωρεί 1,2% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης των πωλήσεων 0,3% στο τρίμηνο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα των βασικών δεικτών στην Wall Street, παρά τη διαμόρφωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο στο 5,6%, έναντι προβλέψεων της αγοράς ότι θα αγγίξει το 5,2%.

Θετικά τα μηνύματα από την αγορά εργασίας, με υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας αλλά και από τη Wal-Mart, η οποία ανακοίνωσε άνοδο κερδών 17% στο β' τρίμηνο και προχώρησε σε αναβάθμιση των ετήσιων προβλέψεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v