Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Επιμένει στο 4% ο πληθωρισμός

Αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Ιούνιο στο 4% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat. Αρνητική πορεία για το ΑΕΠ για ευρωζώνη και για Ε.Ε. στο β' τρίμηνο.

Ευρωζώνη: Επιμένει στο 4% ο πληθωρισμός
Αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Ιούνιο στο 4% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.

Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς, καθώς οι αναλυτές τον τοποθετούσαν στα 4,1%.

Σημειώνεται ότι στον αντίστοιχο μήνα του 2007 ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε διαμορφωθεί στο1,8% για την ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της Ε.Ε. ο πληθωρισμός Ιουλίου έφθασε στο 4,4%, από 4,3% που ήταν τον Ιούνιο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους είχε διαμορφωθεί στο 2%.

Οι χαμηλότερες τιμές για τον δείκτη τιμών καταναλωτή καταγράφηκαν σε Ολλανδία (3%), Πορτογαλία (3,1%) και Γερμανία (3,5%), ενώ οι υψηλότερες σε Λετονία (16,5%), Βουλγαρία (14,4%) και Λιθουανία (12,4%).

-Αρνητική πορεία για το ΑΕΠ

Σε αρνητική τροχιά κινήθηκε, σε μηνιαία βάση, το ΑΕΠ τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε. καθώς η ανάπτυξη διαμορφώθηκε, σε τριμηνιαία βάση στο -0,2% και -0,1% αντίστοιχα.

Αντίθετα σε ετήσια βάση η οικονομία ακολούθησε καλή πορεία, με ανάπτυξη 1,5% για την ευρωζώνη και 1,7% για την Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι στο α΄τρίμηνο η ανάπτυξη της ευρωζώνης και της Ε.Ε. είχε αγγίξει το 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια η ευρωζώνη είχε αναπτυχθεί 2,1% και η Ε.Ε. κατά 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v