Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BAA: Πώληση αεροδρομίων απαιτούν οι αρχές

Η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου του Heathrow, BAA θα πρέπει να διασπαστεί και να προχωρήσει στην πώληση των αεροδρομίων Gatwick και Stansted, σύμφωνα με την αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας.

BAA: Πώληση αεροδρομίων απαιτούν οι αρχές
Η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου του Heathrow, BAA θα πρέπει να διασπαστεί και να προχωρήσει στην πώληση των αεροδρομίων Gatwick και Stansted προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τις εποπτικές αρχές της Βρετανίας.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική Competition Commission, οι παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρίας είναι «χαμηλής ποιότητας» τόσο προς τις αεροπορικές εταιρίες όσο και προς τους επιβάτες, ενώ δεν έχει σχεδιαστεί νέο πρόγραμμα για βελτίωση της λειτουργίας της.

Επιπρόσθετα η αρχή ανταγωνισμού προτείνει ο όμιλος να «εγκαταλείψει» ένα εκ των αεροδρομίων που κατέχει σε Γλασκόβη ή Εδιμβούργο. Η ίδια η BAA χαρακτηρίζει την έκθεση της αρχής ανταγωνισμού ως «λανθασμένη».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διαχειρίζεται το 91% των επιβατών αεροπορικών εταιριών στην νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ η αποτυχία στην έναρξη λειτουργίας του νέου τερματικού σταθμού στο Heathrow έχει αυξήσει τις «φωνές» που ζητούν τη διάσπασή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v