Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων οι ευρωαγορές

Με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα υπάρξουν περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικού, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ισχυρά χαμηλότερα. Πτώση στο 1,21% για τον DAX.

Οι ανησυχίες για περαιτέρω διαγραφές ενεργητικού από κορυφαίους τραπεζικούς ομίλους επιστρέφουν με σφοδρότητα, δημιουργώντας deja vu στους επενδυτές, οι οποίοι φροντίζουν να προχωρήσουν σε σωρεία ρευστοποιήσεων.

«Ο φόβος γεννά φόβο», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Bloomberg, ο Howard Wheeldon, στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners, «θα γίνουμε αποδέκτες ακόμη πιο δυσάρεστων ειδήσεων. Η επιχειρηματική κερδοφορία θα σημειώσει περαιτέρω αποδυνάμωση».

Πτώση 3% για τη μετοχή της Barclays, ενώ κατά 1,2% υποχωρεί η μετοχή της Lehman Brothers στην γερμανική αγορά, μετά και από πρόβλεψη της JPMorgan Chase ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σε επιπλέον απομειώσεις ενεργητικού τεσσάρων δισ. δολαρίων. Στο 2,2% οι απώλειες για Societe Generale.

Στα αρνητικά για τις επενδυτικές διαθέσεις και η διαμόρφωση των τιμών παραγωγού στη Γερμανία στο υψηλότερο επίπεδο 27 ετών τον Ιούλιο, στοιχείο το οποίο ενισχύει την προοπτική η ΕΚΤ να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, στο υψηλότερο επίπεδο επταετίας.

Στο 1,1% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη DJ Stoxx 600, με τον DAX 30 να καταγράφει πτώση 1,21% στο επίπεδο των 6339,50 μονάδων.

Σε ανάλογη τροχιά κινούνται τόσο η γαλλική όσο και η βρετανική αγορά, με τον CAC 40 να υποχωρεί 1,91% στις 4361,67 μονάδες και τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 1,47% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 5370,20 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v