Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

Διατηρούνται σε θετική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιριών, καθώς μέταλλα και πετρέλαιο ανακάμπτουν. Ανοδικά ο τεχνολογικός κλάδος χάρη στη Hewlett-Packard.

Διατηρούνται σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων στηρίζουν μεταλλευτικούς και ενεργειακούς τίτλους.

Στα θετικά για την αγορά και τα πολύ καλά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Hewlett-Packard, τα οποία κατορθώνουν να «ανεβάζουν» τους κλάδους τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

«Τα ισχυρά μεγέθη της HP αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πηγές θετικών ειδήσεων για την αγορά, ενώ η ανάκαμψη στην τιμή πετρελαίου και μετάλλων στηρίζει την καλή πορεία των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων», σημειώνει στο Bloomberg ο Matt Buckland, αναλυτής της CMC Markets.

Η μετοχή της HP, η οποία διαπραγματεύεται και στο Λονδίνο, σημειώνει άνοδο της τάξης του 3,35%, ενώ κέρδη 1,1% σημειώνει η μετοχή της Infineon Technologies.

Κέρδη 3,8% για την BHP Billiton και πλησίον του 3,4% για τον τίτλο της Rio Tinto. Σημειώνεται ότι χρυσός και άργυρος ακολούθησαν ανοδική πορεία στις ασιατικές αγορές, ενώ σταθερά ενισχυμένο, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εμφανίζεται και το πετρέλαιο.

Σε θετική τροχιά ο πετρελαϊκός κλάδος με την BP να σημειώνει άνοδο 1,1% και την Total να ενισχύεται σε ποσοστό της τάξης του 1,2%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,36% στις 6.305,02 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,72%, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 5.358,90 μονάδων. Ανάλογη εικόνα και για τον CAC 40 με κέρδη 0,50% στις 4.354,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v