Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκ νέου σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Διατηρούνται σε τροχιά αποδυνάμωσης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανάκαμψη πετρελαίου ασκεί ισχυρές πιέσεις στις μετοχές αερομεταφορέων και αυτοκινητοβιομηχανιών. Αρνητική η  εικόνα από εταιρικά μεγέθη. Πτώση 1,08% για DAX.

Διατηρούνται σε τροχιά αποδυνάμωσης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανάκαμψη πετρελαίου ασκεί ισχυρές πιέσεις στις μετοχές αερομεταφορέων και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πτώση 2,3% για τη μετοχή της Air France-KLM, ενώ πλησίον του 1,2% υποχωρεί η BMW. Ισχυρές πιέσεις για την τσιμεντοβιομηχανία Holcim (-2,1%), μετά την ανακοίνωση κερδών β΄ τριμήνου χαμηλότερα των προβλέψεων.

Ο «μαύρος χρυσός» ανέκαμψε έως και το επίπεδο των 117 δολαρίων (για το αμερικανό αργό), καθώς η συμφωνία για την αντιπυραυλική ασπίδα μεταξύ ΗΠΑ-Πολωνίας, εγείρει ανησυχίες για τη ρωσική αντίδραση και το ενδεχόμενο μείωση των προμηθειών ενέργειας από τη Μόσχα.

Στο 0,6% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη DJ Stoxx 600, με τους 16 εκ των 18 κλαδικών δεικτών που τον απαρτίζουν να κινούνται σε πτωτική τροχιά. Ο δείκτης έχει χάσει 24% της αξίας του από τις αρχές του έτους, μετά τόσο το πετρελαϊκό ράλι όσο και τις υψηλές απομειώσεις ενεργητικού από κορυφαίους χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Απώλειες 1,08% για τον DAX, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 6249μονάδων, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0.85% και να διαμορφώνεται στις 5386 μονάδες. Ανάλογη η εικόνα και στη γαλλική αγορά, όπου ο CAC 40 υποχωρεί 1,33%, στις 4308 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v