Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή άνοδος ευρωαγορών - futures Wall Street

Η εκτίναξη της Lehman Brothers εν μέσω σεναρίων επιθετικής εξαγοράς και η ανάκαμψη των Fannie Mae και Freddie Mac δίνει ώθηση στις ευρωαγορές και τα futures της Wall, εν όψει ομιλίας του επικεφαλής της Fed, Βen Βernanke.

Το «κερασάκι» στην θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, μοιάζει να αποτελεί έκθεση της Goldman Sachs, σύμφωνα με την οποία η έντονη εξαγοραστική δραστηριότητα στη Γηραιά Ήπειρο τον Ιούλιο (με 33 συμφωνίες), αποτελεί ένδειξη «ανοδικής στροφής» ή διάθεσης κάτι τέτοιο να επιτευχθεί.
 
Έκρηξη ανόδου για τη μετοχή του βρετανικο ασφαλιστικού ομίλου Benfield Group κατά 40% μετά την εξαγορά του από την Aon, ενώ ράλι 11% καταγράφει η μετοχή της Holcim, μετά από δημοσίευμα οικονομικού περιοδικού ότι ενδέχεται να υπάρξει διάσπαση του ομίλου.

Η σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου – αν και παραμένει κοντά στο επίπεδο των 120 δολαρίων – οδηγεί υψηλότερα και τις μετοχές ενεργοβόρων κλάδων, με αυτές των PSA Peugeot Citroen και Deutsche Lufthansa να ενισχύονται υψηλότερα του 2%.

Ανοδική κίνηση για το σύνολο (17) των αγορών της Δ. Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα, με τον DAX να ενισχύεται σε ποσοστό της τάξης του 0,71% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.275 μονάδων.

Διαθέσεις ράλι στη βρετανική αγορά όπου ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,02% στις 5.425 μονάδες, ενώ πλησίον του 0,64% ενισχύεται ο γαλλικός CAC 40 , αγγίζοντας το επίπεδο των 4.332 μονάδων.

Ανοδικές διαθέσεις υποδεικνύουν και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, καθώς ο Dow Jones ενισχύεται 0,15%, με τον S&P 500 να κινείται 0,16% υψηλότερα. Θετική πορεία και για την τεχνολογία, με τον Nasdaq να ενισχύεται 0,25%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών – ελλείψει και ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ – στρέφεται στην έναρξη, σήμερα το απόγευμα στις 17.00 ώρα Ελλάδας, του συμποσίου των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Την έναρξη του συμποσίου κηρύσσει ο Ben Bernanke, ο οποίος στην ομιλία του αναμένεται να κάνει λόγο και για την μελλοντική πολιτική της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v