Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: "Έτοιμη για ανοδική στροφή" η Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε σημείο καμπής, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα στον κλάδο εξαγορών και συγχωνεύσεων, επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Goldman: Έτοιμη για ανοδική στροφή η Ευρώπη
Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε σημείο καμπής, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα στον κλάδο εξαγορών και συγχωνεύσεων, επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Όπως τονίζουν, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν 33 συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, στοιχείο το οποίο δείχνει πως οι αγορές της Γηραιάς Ηπείρου είναι έτοιμες για την ανοδική στροφή.

Επίσης, οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου σημειώνουν: "Η αγορά διαπραγματεύεται με το χαμηλότερο P/E 23 ετών, ενώ το 30% έως 35% των μετοχών που καλύπτουμε είναι διαπραγματεύσιμο με μονοψήφιο P/E.

Είτε η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού όπως αυτή της δεκαετίας του '70, είτε έχει καταστεί εξαιρετικά ελκυστική από πλευράς επενδυτικών ευκαιριών".

Σε εταιρικό επίπεδο ο οίκος αναβαθμίζει την Deutsche Post και την Davis Services Group σε "buy" από "neutral".

-- Σημείο-κλειδί οι εξαγορές

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman, η έντονη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις δημιουργεί περιβάλλον ανάκαμψης, καθώς φανερώνει βελτίωση των αποτιμήσεων, πίστη των διοικήσεων ότι οι τιμές πώλησης ή αγοράς μίας επιχείρησης είναι λογικές αλλά και σαφή διάθεση των τραπεζών να προχωρήσουν σε παροχή δανείων.

Μία εκ των πλέον χαρακτηριστικών ερωτήσεων που θέτει ο οίκος είναι: "Από τη στιγμή που οι επιχειρηματίες αγοράζουν, τι θα πρέπει να πράξουν οι επενδυτές;".

Πάντως, οι αναλυτές του οίκου σπεύδουν να προσθέσουν ότι, με δεδομένες υποβαθμίσεις στη εταιρική κερδοφορία αλλά και με αδύναμους μακροοικονομικούς δείκτες, οι αγορές θα παραμείνουν ευμετάβλητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v