Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Σε σταθερή πορεία ανόδου παραμένουν, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες στην πολύ καλή πορεία ενεργειακών ομίλων, αλλά και την ανάκαμψη των τραπεζών.

Η επιστροφή σε ανοδική πορεία των τραπεζών, σε συνδυασμό με την κίνηση σε ανάλογη τροχιά πετρελαϊκών ομίλων, είναι αρκετή για να διατηρήσει στη «θετική περιοχή» τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 2,2% για τη μετοχή της UBS, ενώ πλησίον του 1,8% ενισχύεται αυτή της HBOS. Ράλι 11% για τη μετοχή της Holcim, μετά από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Manager Magazin», ότι οι ACS και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Oleg Deripaska – και οι δύο μέτοχοι της τσιμεντοβιομηχανίας – εξετάζουν το ενδεχόμενο διάσπασής της.

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι 15 από τις 17 αγορές της Δ. Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα, με τον ευρύτερο δείκτη DJ Stoxx 600 να ενισχύεται 0,4% στις 279,43 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία διατηρείται ο DAX 30, ο οποίος σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,54% στις 6.268,47 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,72% στις 5.490,40 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και στη γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,50% στις 4.328,52 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται, κατά κύριο λόγο, στο σημερινό συμπόσιο του Jackson Hole, με συμμετέχοντες τους Ben Bernanke και Jean-Claude Trichet, καθώς οι δύο κορυφαίοι τραπεζίτες αναμένεται να αποκαλύψουν μέρος των σχεδίων τους για τη μελλοντική πιστωτική πολική σε ΗΠΑ και ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι το συμπόσιο αρχίζει στις 17.00 ώρα Ελλάδας, με ομιλία του Ben Bernanke.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v