Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Dell

Η Dell ανακοίνωσε αναπάντεχα μεγάλη μείωση στα τριμηνιαία κέρδη και τόνισε ότι οι εταιρίες σε όλο τον πλανήτη προχωρούν σε μειώσεις των τεχνολογικών δαπανών.

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Dell
Η Dell ανακοίνωσε αναπάντεχα μεγάλη μείωση στα τριμηνιαία κέρδη και τόνισε ότι οι εταιρίες σε όλο τον πλανήτη προχωρούν σε μειώσεις των τεχνολογικών δαπανών. Η προειδοποίηση είχε ως αποτέλεσμα κάθετη πτώση της τιμής της μετοχής της κατά 10% και προκάλεσε φόβους αποδυνάμωσης για όλο τον τεχνολογικό κλάδο.

Η Dell, δεύτερη ισχυρότερη εταιρίας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον πλανήτη, υπογράμμισε ότι η επιβράδυνση της ζήτησης έχει μεταδοθεί και στην Ευρώπη και την Ασία, καθώς και τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Τα κέρδη της Dell διαμορφώθηκαν στα 33 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 36 σεντς ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 11% στα 16,42 δισ. δολ., υψηλότερα των εκτιμήσεων. Τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν στο 17,2% του καθαρού κέρδους από 19,9% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v