Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχίες για τράπεζες & κατασκευαστικές

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον τραπεζικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του πετρελαίου, ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές. Ήπια πτώση στα futures της Wall.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον τραπεζικό και στον κατασκευαστικό χώρο ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές και προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Έντονες είναι οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, κατόπιν φημολογίας ότι η αρμόδια επιτροπή τραπεζικού συνεγγυητικού κεφαλαίου θα προσφύγει σε κρατικό δανεισμό για να καλύψει τις χρεοκοπίες τραπεζών στις ΗΠΑ.

Η UBS διολισθαίνει 2,4% και η γαλλική τράπεζα Natixis βυθίζεται 5%.

Σημαντικές απώλειες σημειώνει και ο κατασκευαστικός κλάδος, ειδικά στη βρετανική αγορά, όπου η Taylor Wimpey (-11%) ανακοίνωσε ζημίες 2,62 δισ. δολ. στο α΄ εξάμηνο και περικοπή μερίσματος.

Η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου λειτουργεί αρνητικά για τις προοπτικές κερδοφορίας των αεροπορικών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Air France-KLM υποχωρεί 2,2% και η Daimler 1,6%.

Η ελβετική ασφαλιστική Baloise διολισθαίνει 5,6% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών α΄ εξαμήνου κατά 42% στα 244,9 εκατ. δολ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί το μεσημέρι 0,14% αποκομίζοντας κάποια στήριξη από την ανάκαμψη των ενεργειακών τίτλων. Ο δείκτης DAX διολισθαίνει 1,11% στις 6.270 μονάδες και ο CAC 1,03% στις 4.323 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτώση της τάξης του 0,3% στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην ανακοίνωση των στατιστικών μεγεθών για τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 0,1% κατόπιν αύξησης 0,8% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v